Daklekkage

Dak lekkage, daar zit niemand op te wachten natuurlijk. Dak lekkage kan grote schade in uw huis veroorzaken, en het is dus belangrijk dat de lekkage snel verholpen wordt als u lekkage ontdekt! Hoe ontstaat dak lekkage? Hoe voorkomt u het? En wat kunt u doen om de lekkage te verhelpen? Lees het hier!

Dakdekker gezocht? Neem vrijblijvend contact op.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend!

Hoe ontstaat het?

Lekkage op het dak kan ontstaan door verschillende redenen. Soms is de reden ervan erg voor de hand liggend, maar soms is het ook lastig te achterhalen wat de precieze reden ervan is. Vooral platte daken worden getroffen door lekkage. Dit komt omdat water vaak langer blijft liggen op platte daken of omdat er bijvoorbeeld kieren zijn ontstaan tussen de dakbedekking. Ook zijn schoorstenen vaak de oorzaak van lekkage. Het kan dat het voegwerk niet meer goed is, of omdat er stenen zijn gebroken.

Hoe voorkomt u het?

Soms is lekkage op het dak niet te voorkomen, maar er zijn veel trucjes die vele soorten lekkage wel kunnen voorkomen. Goed onderhoudt is zeker belangrijk. Als u uw dak één à twee keer per jaar goed onderhoudt en controleert kunt u al een hele hoop voorkomen. Door het voegwerk te controleren en te kijken of uw dakbedekking niet al aan vervanging toe is, is de kans op lekkages op deze plaatsen al sterk verminderd.

Hoe lost u het op?

Het kan zijn dat u te laat bent om uw lekkage te voorkomen. Erge pech natuurlijk! Om de schade zo veel mogelijk te beperken, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk actie onderneemt! Zoek eerst de oorzaak van de lekkage op, zo kunt u bepalen wat er aan gedaan moet worden. Als u wat handig bent, kunt u er voor kiezen om de lekkage zelf op te lossen. Is het toch te lastig? Neem dan contact op met een vakman zoals C. van Meer. Deze heeft vaak bezit over de juiste materialen en kennis zodat hij snel uw lekkage kan oplossen.