Voordelen dakisolatie

Dakisolatie, Wat is het, wat zijn de voordelen en is het de moeite waard om aan te schaffen? Wij vertellen u, in samenwerking met Isolatie Expres iets over dakisolatie en de verschillende voordelen daarvan. Bent u benieuwd? Lees dan vooral verder!

Dakdekker gezocht? Neem vrijblijvend contact op.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend!

Dakisolatie

Alle warmte die u produceert in uw huis, zal omhoog stijgen. Als uw dat niet goed is geïsoleerd, verlaat deze warmte uw huis via het dak. Om de warmte binnen te houden kunt u er voor kiezen om dakisolatie te nemen. Het aanschaffen van dakisolatie brengt vele voordelen met zich mee. Wij hebben voor u een aantal van de voordelen op een rijtje gezet.

Energiebesparing

Doordat de dakisolatie er voor zorgt dat de warmte die u in uw huis produceert uw huis niet gemakkelijk kan verlaten, hoeft u minder te stoken. Door de isolatie verlaat de warmte uw huis veel minder snel en is het dus ook minder snel koud in huis. Het gevolg hiervan is dat u de kachel minder vaak zal hoeven aanzetten.

Beter energielabel

Omdat dakisolatie energie bespaart, is het dus ook beter voor het milieu. Omdat het nemen van dakisolatie het milieu bespaart, is de kans groot dat het energielabel van uw huis beter wordt. Een energielabel drukt de energiezuinigheid van uw huis uit in een letter. A is het meest energiezuinig en G is het meest vervuilend. Als u een hoog energielabel hebt, kan de waarde van uw huis verhogen.

Snel terugverdiend

Het aanschaffen van dakisolatie kost misschien wat, maar het bedrag dat u investeert, is over het algemeen weer snel terug verdient. Als u de plaatsing van uw dakisolatie uitbesteed, zal de aanschaf ongeveer tussen de €1500 en €4000 euro liggen. Dit is afhankelijk van het materiaal en het soort dak van uw huis. Deze kosten zijn gebaseerd op een dak met een gemiddelde oppervlakte van 70m2. U bespaard per jaar gemiddeld ongeveer tussen €400 en €600 euro . Dit betekent dat u het bedrag binnen een aantal jaren al heeft terug verdient.