EPDM dakbedekking

EPDM dakbedekking is een veelgebruikte dakbedekking voor vooral platte daken. EPDM is een synthetische rubber gemaakt uit aardolie. Net als elke soort dakbedekking heeft EPDM natuurlijk zijn eigen voor- en nadelen.

Dakdekker gezocht? Neem vrijblijvend contact op.

Wij zijn 24 uur per dag bereikbaar, ook in het weekend!

Voordelen

EPDM heeft vooral erg veel voordelen. Hier zijn een aantal van de voordelen op een rijtje gezet:

 • Een groot voordeel van EPDM is dat het erg milieuvriendelijk is. Dit komt vooral omdat het lang goed blijft, en soms wel tot langer dan 50 jaar meegaat. EPDM is één van de meest milieuvriendelijke materialen om uw dak mee te bedekken.
 • Als u beschikt over een dakbedekking, is het mogelijk om een groen dak te nemen. Dit komt omdat EPDM wortelbestendig is. Een groen dak beschermt uw huis extra tegen natuurlijke factoren. Ook is zal de levensduur van uw dakbedekking nog langer zijn.
 • EPDM is lichtgewicht. Dit betekent dat het gemakkelijk is om aan te brengen, maar ook de constructie van uw huis niet tot weinig aantast.

Nadelen

Ook al zijn er bij het nemen van dit soort dakbedekking veel meer voordelen, er zijn ook een aantal nadelen. Hier een aantal nadelen:

 • EPDM kan geen chloor verdragen. Dit betekent dat u de dakbedekking niet kunt gebruiken in de buurt van een zwembad.
 • Het nemen van EPDM is redelijk prijzig. Wel kunt u kosten besparen door het zelf aan te brengen en door de lange levensduur kan het makkelijk uit!

Zelf leggen

Het is een mogelijkheid om zelf uw EPDM dakbedekking te leggen. Dit is echter alleen aan te raden als u een beetje handig bent! Wij hebben voor u in een paar stappen beschreven hoe u de werkzaamheden uit kunt voeren.

 1. Vouw de dakbedekking uit over het te bedekken dak. Zorg ervoor dat u bij elke rand een gelijke afstand overhoudt.
 2. Rol de bedekking weer voor de helft op. Zo is de ene helft van het dak wel belegd met folie en de andere helft niet.
 3. Breng de lijm aan op het dak. De lijm die u moet gebruiken zal bij de dakbedekking geleverd worden. Let er goed op dak het hele dak een laagje lijm bevat!
 4. Rol de helft dakbedekking weer terug over het deel met de lijm. Doe nu hetzelfde met de andere helft dakbedekking.
 5. Druk nu de dakbedekking stevig aan, met bijvoorbeeld behulp van een bezem.
 6. Maak het nu goed vast aan de randen van het dak om lekkages te voorkomen.

Laten leggen?

Wilt u graag EPDM op uw dak hebben, maar ziet u het niet zitten om dit zelf te gaan doen? Raadpleeg dan eens De Jong BV Dakdekkers. Zij staan u graag te woord.